logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Bez straha – Florence Scovel Shinn

Bez straha

Bez straha – Florence Scovel Shinn

Bez straha – Snaga izgovorene Riječi – F.S.Shinn

 

…Moć zamišljanja je čovjekova radionica, a podivljala mašta koja oblikuje slike straha sigurna je koliko je sigurno pojahati divljeg konja koji se dao u trk.

Rođeni smo i odgajani u vremenu sumnji i straha. Govorili su nam da je doba čudesa iza nas i da možemo očekivati ono najgore. Ljude s vedrim pogledima na svijet izvrgavali su ruglu. Pametovanja kao što su – pesimist je netko tko živi uz optimista; najprije valja pojesti one ružne jabuke – smatrali su vrhunskim mudrostima. Nisu shvaćali da, slijedeći ove naputke, nikada neće doći do krasnih jabuka jer će se i na tim pojaviti mrlje od propadanja do trenutka kad oni posegnu za njima.

Kako bi ovo bio divan svijet kad bi sva zabrinutost i sav strah bili zbrisani s njega. Ova dva blizanca, zabrinutost i strah, načinili su od ljudi sužnjeve, oni razaraju njihovo zdravlje, bogatstvo i sreću.

Oslobođenje

Postoji samo jedan način na koji se možemo osloboditi straha – tako da ga pretvorimo u vjeru; jer strah je suprotnost vjere.

“Što ste plašljivi, malovjerni?”

Ove riječi odzvanjaju kroz stoljeća. Isus Krist naučavao je da se čovjek može pouzdati u to kako će ga Otac u njegovoj nutrini bezuvjetno voditi, štiti i skrbiti za njega kad bude vjerovao da je to moguće. Isus Krist je tu Božju moć pokazivao uvijek iznova kako bi u to uvjerio sljedbenike.

Iz nevidljiva izvora pribavljao je kruhove i ribe; vraćao mrtve u život; uzimao novac iz usta riba. Rekao im je:

“Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da, veća će od njih činiti jer ja odlazim.”

Znamo da je poučavao ispravan nauk, nauk uma, moć misli i moć riječi. Moramo imati vjeru jer zamisao unosi vjeru u podsvjestan um. Kad je zamisao uvedena u podsvjesno, mora se opredmetiti. Zbog toga je Isus Krist rekao ljudima da je sve moguće ako vjeruju, to jest ako imaju vjeru.

 

Kako ćemo se riješiti te zabrinutosti, koju bismo mogli nazvati “protuvjerom”? Jedini način na koji je možemo onemogućiti jest da priđemo onome čega se bojimo…

***

Ovladati svojim životom i vratiti unutarnju moć jednostavnije je nego se čini.

Nudim svoje znanje, iskustvo i podršku pri stvaranju života kakvog želite. Prijavite se ovdje.

Više o treningu  i pripreme za isti.