logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Razmišljanje na četverodimenzionalni način

Razmišljanje na četverodimenzionalni način

Razmišljanje na četverodimenzionalni način

Razmišljanje na četverodimenzionalni način

Izvan ovog Svijeta – poglavlje 1 – Neville Goddard

 

„I sad sam vam rekao prije nego što se ostvarilo, tako da kad se ostvari, možete vjerovati“

 

Mnogi ljudi, ja skupa s njima, promatrali su događaje prije nego što su se ostvarili u ovom trodimenzionalnom svijetu.

Pošto čovjek može promatrati događaje prije nego se dogode u trodimenzionalnom svijetu, život na svijetu mora se odvijati po planu i taj plan mora postojati negdje u nekoj drugoj dimenziji i polako se kretati kroz naš prostor.

Ako događaji nisu u našoj stvarnosti ( našem svijetu) kada smo ih promatrali, tada, da budemo potpuno logični, mora da nisu s ovoga svijeta. I što god da se vidi prije nego što se dogodi ovdje mora biti “unaprijed određeno” s gledišta čovjeka budnog u trodimenzionalnom svijetu.

Stoga se pojavljuje ovo pitanje:

 

„Da li smo sposobni promijeniti našu budućnost?“

 

Moj cilj dok pišem ove stranice je naznačiti mogućnost, svojstvenu čovjeku, da čovjek može mijenjati svoju budućnost; ali promijenjena, ponovno stvara određeni niz od točke u kojoj smo se umiješali stvarajući budućnost dosljednu s promjenom.

Čudesna osobina čovjekove budućnosti je njezina fleksibilnost. Određena je više čovjekovim stavovima, a manje njegovim djelovanjima.

Temelj na kojem su bazirane sve stvari je čovjekov koncept (razmišljanje) o samome sebi. On se ponaša kako se ponaša i iskusit će to što će iskusiti zbog koncepta onoga što on jest, niti iz jednog drugog razloga.

Da ima drugačiji koncept ( razmišljanje) o sebi, ponašao bi se na drugačiji način.

Promjena koncepata o sebi samom, automatski mijenja njegovu budućnost: i promjena bilo kojih uvijeta njegove buduće serije iskustava recipročno mijenja njegov koncept sebe samog….

…..

Ne postoji potpuno nesebična želja. Tamo gdje se nema što dobiti, tamo nema želje i posljedično nema akcije.

 

Duhovni čovjek (onaj dio u nama koji zamišlja i gleda u zamišljeno dok su mu osjetila iskuljučena;op. prevoditelja) govori prirodnom čovjeku ( onaj dio u nama koji osjeća kroz osjetila; op.prevoditelja) kroz jezik želje. Ključ napretka kroz život i ostvarenje snova leži u spremnoj poslušnosti tom glasu.

 

Neoklijevajuća poslušnost tom  glasu neposredna je pretpostavka ispunjene želje. Željeti neko stanje je imati ga.

Kao što je Paskal rekao:

„Ne biste me tražili da me već niste našli“

Čovjek, pretpostavljajući osjećaj njegove ostvarene želje te potom živeći i ponašajući se po tom uvjerenju, mijenja svoju budućnost u harmoniji sa svojom pretpostavkom….

 

Želite li naučiti više o Neville Goddard – u, ulasku u sliku i ostvarenju želja prijavite se ovdje. Ovo je mjesto na kojem će te naučiti ostvarivati svoje želje na potpuno novi način.

Neville Goddard isječak iz knjige Sjetva i Žetva