logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

“Revizija” – Neville Goddard, Zakon i Obećanje

Revizija

“Revizija” – Neville Goddard, Zakon i Obećanje

Neville Goddard, Revizija, Zakon i obećanje – poglavlje 3

REVIZIJA  ili POKRENITE KOTAČ UNAZAD

„ Oh, neka tvoja jaka imaginacija pokrene Veliki kotač unazad, sve do Troje ne spaljene.“
„Cijeli život je, kroz vjekove, ništa više doli uporna rješenja konstantnog umjetnog problema“… H.G.Wells

 

Savršeno stabilno ili statično stanje je neodrživo.

Kraj postignut objektivno, uvijek donosi više od onog završetka kojeg je pojedinac u početku imao na umu. Ovo, zauzvrat, stvara novu situaciju unutarnjeg konflikta koja traži nova rješenja. To tjera čovjeka putem kreativne evolucije.

„Njegov je dodir beskonačan i daje podršku svim krajevima“

Današnji događaji stvoreni su da bi poremetili jučerašnji red.

Kreativno aktivna mašta neizbježno uznemirava postojeći duševni mir.
Može se pojaviti pitanje KAKO ( ako sebi predstavimo druge ljude bolje od onoga što stvarno jesu ili mentalno iznova napišemo pismo da odgovara našoj želji ili reviziramo scenu nesreće, intervju s poslodavcem, itd…) se može promijeniti ono što izgleda kao nepromjenjiva činjenica iz prošlosti.
ALI zapamtite moje tvrdnje o zamišljanju:

Mašta Oblikuje Stvarnost.

Ono što je stvoreno, može se rastvoriti. Maštanje nije samo konzervativno, da stvara život isključivo iz prošlih sjećanja, već je i kreativno transformativno, mijenja temu koja već postoji…

Naša budućnost je naša imaginarna aktivnost u svojem kreativnom maršu (kretanju). Zamisli bolje od najboljeg što znaš. Reviziranje prošlosti je rekonstrukcija iste s novim sadržajem. Čovjek bi trebao na dnevnoj bazi ponovno proživjeti dan onako kako želi da ga je proživio, revizirajući scene tako da se poviju njegovom idealu.

Revizija

Na primjer, recimo da vam je stiglo pismo s razočaravajućim vijestima.

Revizirajte pismo.

Mentalno ga napišite ponovno tako da odgovara vijestima koje želite da ste primili. Tada, u mašti, pročitajte revizirano pismo ponovno i ponovno ispočetka i to će pokrenuti osjećaj prirodnosti. Zamišljeni događaj postat će činjenica onog trenutka kada osjetimo taj događaj potpuno prirodnim.
Ovo je suština revizije i revizija rezultira ukidanjem starih činjenica.

To je točno ono što je F.B. učinio:

„ Pred kraj srpnja pisao sam agentu za prodaju nekretnina sa željom da prodam komad zemlje koji mi je postao izvor financijskog opterećenja. U njegovom negativnom odgovoru bila je lista razloga zašto je prodaja u tom području trenutno nemoguća te je predvidio pusti period čekanja do početka sljedeće godine.
„Primio sam njegovo pismo u utorak i ja sam ga, u svojoj mašti, ispočetka napisao s riječima koje pokazuju da je agent željan preuzeti moju ponudu. Čitao sam to pismo ponovno i ponovno i rastegnuo sam svoju zamišljenu dramu koristeći vaš naslov „Četvorica moćnih naše mašte“, iz vaše knjige „Vrijeme sijanja i žetva“… Producent, Autor, Direktor i Glumac.

Četvorica moćnih

„U mojoj zamišljenoj sceni kao Producent, predložio sam temu „ Zemljište je prodano za profit“
Kao Autor, napisao sam jednostavnu scenu koja je, za mene, predstavljala ispunjenje: Stojim u uredu za prodaju nekretnina, Ispružio sam ruku agentu za nekretnine i rekao: -Hvala gospodine. – on je na to odgovorio: – Bilo mi je zadovoljstvo poslovati s vama.
Kao Direktor, tjerao sam Glumca da uvježbava dok scena nije bila životopisno stvarna i tada sam osjetio olakšanje koje bi osjećao da je opterećenje doista nestalo.
Tri dana kasnije, agent kojem sam prvom pisao, nazvao me i rekao mi da ima polog za zemljište prema cijeni koju sam tražio. Potpisao sam papire u njegovom uredu sljedeći dan, pružio ruku i rekao: „Hvala gospodine.“ Agent je odgovorio: „Bilo mi je zadovoljstvo poslovati s vama“.

Pet dana nakon što sam konstruirao i odigrao imaginarnu scenu, postala je fizička realnost i odigrala se od riječi do riječi, točno onako kako sam čuo u svojoj mašti. Osjećaj opuštanja i sreće došli su, ne toliko od prodaje imanja koliko od neospornog dokaza da je moja imaginarna drama djelovala.“….. F.B.

Da su postignute stvari sve, kako uzaludno bi to bilo!
Ali F.B. otkrio je snagu u sebi koja svjesno može stvarati okolnosti.

 

Mentalno krivotvorenje činjenica (revizija prošlosti)

 

Mentalno krivotvoreći životne činjenice, čovjek se kreće od pasivne reakcije prema aktivnoj kreaciji. Ovo razbija krug ponavljanja i stvara kumulativno rastuću budućnost (moj prijevod:- prekidamo obrazac ponavljanja i sve brže svjedočimo sve većim količinama nove, bolje i uzbudljivije budućnosti).
Ako čovjek ne kreira uvijek u punom značenju ove riječi, to je zato što nije odan svojoj viziji, ili razmišlja o onome što želi radije nego da razmišlja iz ostvarene želje.
Čovjek je nevjerojatan spoj, djelomično vezan svojim osjetilima, a djelomično slobodan sanjati, tako da su njegovi unutarnji konflikti višegodišnji. Stanje konflikta u pojedincu vidljivi su u društvu.
Život je romantična pustolovina.
Živjeti kreativno, zamišljati nova rješenja za sve
kompleksnije probleme je daleko plemenitije nego obuzdavati ili ubiti želje.

 

Sve što je željeno može se zamisliti u postojanje.

„Biste li bili u Snu, a opet ne spavali?“
Pokušajte revizirati svoj dan svake večeri prije nego zaspete. Pokušajte bistro zamisliti i uči u reviziranu scenu koja bi bila zamišljeno rješenje vašeg problema.

Revizirane imaginarne strukture mogu imati veliki utjecaj na druge, ali to nije vaš problem.

 

Specifična osoba

 

„Drugi“ koji je bio pod utjecajem u sljedećoj priči je nevjerojatno zahvalan na tom utjecaju.
L.S.E. piše:

„Prošlog kolovoza, na spoju „na slijepo“, upoznala sam čovjeka za kojeg sam se željela udati. To se ponekad dešava, i dogodilo se meni. On je bio sve što sam ikada smatrala poželjno na suprugu. Dva dana nakon ove magične večeri, morala sam promijeniti mjesto prebivanja zbog posla. Taj isti tjedan se naš zajednički prijatelj, koji me upoznao s tim čovjekom, odselio iz grada. Shvatila sam da čovjek kojeg sam upoznala, vrlo vjerojatno ne zna moju novu adresu, i iskreno, nisam bila sigurna niti da zna moje ime.
Nakon vašeg predavanja, razgovarala sam s vama o ovoj situaciji. Bez obzira na to što sam imala puno drugih „spojeva“, nisam mogla zaboraviti ovog jednog čovjeka. Vaše predavanje je bilo o reviziranju dana; nakon što sam pričala s vama, odlučila sam revizirati svoj dan, svaki dan.

 

Vjenčani prsten

 

Prije nego što sam krenula na spavanje taj dan, osjećala sam da sam u drugom krevetu, u mojem domu, kao udana žena, a ne kao zaposlena slobodna djevojka koja dijeli stan s još tri djevojke. Vrtjela sam zamišljeni vjenčani prsten na svojem prstu na svojoj zamišljenoj lijevoj ruci, govoreći samoj sebi,
„Ovo je divno!! Ja doista jesam gospođa J.E.!“
I zaspala bi u tome, što je trenutak prije bio hodajući san.
Ponavljala sam tu imaginarnu scenu mjesec dana, večer za večeri.
Prvi tjedan u listopadu on „je našao“ mene. Na našem drugom spoju, znala sam da su moji snovi na pravom mjestu. Vaša učenja govore nam da živimo na kraju sve dok naša želja ne postane činjenica. I iako nisam znala što je on osjećao prema meni, ja sam nastavila, iz večeri u večer, živeći u osjećaju da je moj san ostvaren.
Rezultat? U studenom me zaprosio. U siječnju smo objavili naše zaruke i sljedećeg svibnja bili smo u braku.
Najljepši dio svega ovoga, jest to, da sam sretnija više nego što sam ikada mogla zamisliti, u svojem srcu znam da je i on…. „Gospođa J.E.

 

Radikalna mašta

 

Koristeći svoju maštu radikalno, umjesto konzervativno,… gradeći svoj vlastiti svijet iz čistih zamišljenih snova, umjesto korištenja slika iz sjećanja, kreirala je ostvarenje vlastitog sna.
Zdravi razum koristio bi slike koje postoje u njenom sjećanju, i iz toga stvarao činjenicu nedostatka u njezinom životu.
Zamišljanje je iz mašte kreiralo točno ono što je željela.
Svi moraju živjeti u potpunosti na razini mašte, a to se mora poduzimati svjesno i namjerno.

„ Ljubavnici i luđaci imaju tako vrijuće mozgove, takve oblikovane fantazije, da razumiju više nego što hladan um može obuhvatiti.“
Ako će naše vrijeme revizije biti kvalitetno utrošeno, ne moramo se brinuti oko rezultata…naše najdraže nade bit će ostvarene.
„ Jesi li stvarna, Zemljo? Jesam li Ja? U čijem snu postojimo?…“

U ničemu ne postoji neizbježna nepromjenjivost.
Oboje, prošlost i sadašnjost nastavljaju postojati samo zato što su održani „Imaginacijom“ na jednoj ili drugoj razini. I radikalna transformacija života je uvijek moguća, ako čovjek revizira njegov neželjeni dio.

Prijevod Ana Ilijanić Jelušić

Više od Nevilla pročitajte ovdje i saznajte tko su Četvorica moćnih