logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Riječi – što su one i zašto su bitne?

Riječi postaju stvarnost

Riječi – što su one i zašto su bitne?

Riječi su prva fizička forma naših misli

Misao je neuhvatljiva ideja našeg uma. Riječ je prva forma koja nastaje iz sveukupnog polja naših ideja. Što znači forma? To znači da nešto možemo doživjeti nekim od naših osjetila.

 

Svakodnevnim ponavljanjem riječi, mi u sebi i oko sebe gradimo naš vlastiti identitet – ideju o tome “tko smo mi”

 

Dugo ponavljane ideje postaju uvjerenja utisnuta u našu podsvijest i kao takva djeluju kao veliki magnet koji nam donosi ono o čemu smo pričali. Nema te riječi, ako joj ostanemo vjerni, koja se prije ili kasnije neće pretvoriti u činjenicu.

To je razlog zašto je toliko bitno što mislimo i govorimo o sebi, drugima, životu i svijetu oko sebe općenito.

Nije teško promijeniti vlastitu stvarnost. U biti lako je i zabavno, ako imamo takvo uvjerenje. Teško može biti jedino ostati uporan u novoj priči i koristiti znanje koje već imamo.

Moja najveća želja je da prepoznate moć koja leži u vama, koja je uvijek dostupna i da ju počnete koristiti. To se zove buđenje.

Probuđeni pojedinac više ne ovisi o tuđoj volji i sustavu. On je sposoban  kroz sebe mijenjati svoja uvjerenja i ideje te ustrajati u njima dok se ne pretvore u činjenice.

Sjetite se ove priče:

U jednoj od svojih knjiga F.S. Shinn  pisala je o bebama slonovima koje su držali u zatočeništvu vezane lancima. Kada su slonovi porasli, vezali su ih tankom špagom. Slonovi nisu bili svjesni svoje snage te su ostali zatočeni prividom. Tako je i s nama ljudima. Sputani smo isključivo prividom vlastite slabosti i ničime drugim.

Vrijeme je za buđenje diva koji spava u svakom od nas!!

Tu sam za vas, prijeđite s riječi na dijela. Učinite to za sebe i zbog sebe. Oplemenite svoj život. Vi ste najbitniji. Kad ste vi zadovoljni i sretni (koliko god klišejizirano zvučalo), bit će i svi oko vas.

Javite se!