logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Upoznavanje sa vlastitom osobnošću

Upoznavanje sa vlastitom osobnošću

 

Da bi svjedočili promjeni izvana, prvo moramo fokus okrenuti prema nama samima.

Srž onoga što jesmo, predstavlja našu osobnu stvarnost.

Sve ono što mislimo, govorimo i činimo predstavlja prepoznatljivi signal naše osobnosti.

Prema istraživanjima kvantne fizike, atom je 99,999 % prazni prostor. To znači da smo svi mi ustvari sastavljeni od gotovo čiste energije.

Isto tako, istraživanja su pokazala da se elektron u atomu ne nalazi kao čestica na određenom mjestu već se pojavljuje tamo gdje ga promatrač očekuje. Čim promatrač svrgne svoju pozornost, elektron nestaje i vraća se u stanje potencijala. Drugim riječima, postaje čista energija.

Gdje to nas postavlja?

Mi smo svi promatrači našeg vlastitog svijeta. Materija od koje smo sastavljeni ponaša se u skladu s našim očekivanjima. Ono što mislimo i emotivno doživljavamo kao istinu – prije ili kasnije će se pojaviti pred našim očima.

Ono što je najveći izazov u ljudskom životu jest prevlast nesvjesnog nad svjesnim.

Što to znači?

To jednostavno znači da ono što se nesvjesno vrti u našem mozgu, ustvari kreira našu realnost. Razlog tome je taj, što sve ono što je nesvjesno ne prolazi kroz kontrolnu točku svjesnog uma, a svjesni um je onaj koji nešto prihvaća ili odbacuje kao korisno za nas.

Stoga, ako uzmemo u obzir da dnevno pomislimo 60 000 – 80 000 misli, a 95% toga je nesvjesno te da nesvjesne misli upravljaju našim životima….zaista nam dođe da se zapitamo tko ili što to ima kontrolu nad kvalitetom onoga što živimo i proživljavamo kao istinito.

Upoznavanje vlastitih nesvjesnih misli je vrlo bitan proces u ostvarenju bilo kojeg cilja te kao takav predstavlja prvi i osnovni korak.

JA SAM osnovna je građa svakog ljudskog bića i prema toj naredbi doslovno stvaramo vlastitu realnost.

JA SAM je mentalno opažanje naše vlastite srži i stanja u kojem se trenutno nalazimo.

Da bi bilo koja promjena koju želimo bila trajna, dio koji je identificiran s ne željenim programom ( JA SAM žrtva, Ja SAM siromašan, JA SAM debela, JA SAM sama,….) treba nestati da bi na njegovo mjesto stigao novi željeni JA SAM i tamo ostao.

Potrebno je iz podsvijesti izbaciti ono što nam ne služi i ubaciti ono što nam služi.

Kako se to postiže? Mentalnim učenjem, ponavljanjem, korištenjem i praksom baš poput vožnje auta. Sve ono što je mentalno naučeno potrebno je reproducirati na redovitoj bazi da bi postalo sastavnim djelom našeg raspoloženja pa karaktera i na kraju osobnosti.

 

Poljubac,

Ana