logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Zdravlje

Većina bolesti s kojima se susrećemo u današnje vrijeme, direktni su odaziv tijela na stres.

Što to znači?

To znači da je više od 80 posto tegoba s kojima se susreće čovjek, nusproizvod njegovog načina života.

Iako zdravstvo poduzima korake u ranoj prevenciji bolesti, malo toga je zaista napravljeno.

Realnost je ta da prosječan čovjek ne poznaje mehanizme stresa niti zna na koji način on djeluje na ljudsko tijelo.

Življenje u stresnim mislima glavni je uzrok tegoba s kojima se susrećemo.

Iako je funkcioniranje naših tijela vrlo kompleksan sustav, sve se svodi na jedno.

Ako tijelu ne damo vrijeme za obnavljanje, ono će s vremenom klonuti i istrošiti se kao bilo koji drugi sustav.

 

Vrijeme koje provodimo budni ispunjeno je stresom i stresnim situacijama. Svakodnevno smo pod udarom okoline i mi na nju reagiramo. Tijelo luči hormone stresa da bi se obranilo od neprijatelja. Nekad kad smo živjeli u okolini gdje smo bili fizički ugroženi, ti hormoni su nam pomagali da pobjegnemo od neprijatelja ili se upustimo u borbu s njim ( bori se ili bježi reakcija). Uslijed bijega ili borbe, hormoni stresa bi se doslovno potrošili. Kada bi došlo vrijeme sna, klonuli bi fizički iscrpljeni i zaspali.

Što se danas događa?

Danas se naše tijelo priprema za borbu uslijed stresa koji doživljavamo na dnevnoj bazi. Ujutro kad otvorimo oči već počinjemo razmišljati o dnevnim obavezama, o gužvi na prometnicama, o raspravi sa šefom ili ljutitim klijentom, o školskim obavezama djeteta i tako redom.. Cijeli dan provodimo okupani mislima stresa (mozak ne poznaje razliku između stvarne i zamišljene slike) i lučimo hormone koji odgovaraju tim mislima. Obavljamo svoje obaveze trudeći se biti mirni i sabrani, a često ispod površine osjećamo čvor u želucu ili pritisak u glavi. Dolazi večer i mi zaspemo u stresnim mislima koje nam često remete kvalitetan san. Takav stresan način života ne ostavlja tijelu dovoljno vremena da se oporavi.

(Da li znate, kad je tijelo spremno za borbu ili bijeg, tada se gase svi suvišni sustavi koji nisu u tom trenutku bitni za preživljavanje? Jedan od tih sustava je i imunitet.

Što nam donosi život u stalnom stresnom modu? Oslabljeni imunitet. Zato što tijelo gotovo nikada ne ulazi u regenerirajući način funkcioniranja u kojem se opuštaju mišići, pojačava imunitet, potiče kvalitetna probava,…

Što je najveći izazov današnjeg društva? Bolesti povezane s imunitetom, probavom i povećanim krvnim tlakom – sve direktno vezano uz stres!!)

Kad se organizam obnavlja?

Kad spavamo, tj. kad nam se promijene moždani valovi.  Kada iz aktivnog moda funkcioniranja (tzv. beta valova) prijeđemo u sporije alfa, theta i delta valove.

Kada živimo pod konstantnim stresom, vrijeme sna je skraćeno te s tim i vrijeme oporavka organizma.

Koji je moj glavni cilj?

Pronaći uzrok tegoba koje imate te vas naučiti kako tijelo funkcionira. Kada dobijete to znanje, naučit ću vas kako se maknuti s puta tijelu i omogućiti mu da se oporavi.

Javite se još danas i pomognite svom tijelu da se vrati u ravnotežu.

Program Infinity nudi poseban program u trajanju od deset tjedana gdje klijent dobiva nužno znanje i iskustvo za ovladavanje ovog izazova.

Sad je pravi trenutak da uložite u sebe


Prijavite se i promijenite svoj život na bolje.

Zajedno ćemo naciljati i uništiti ta uvjerenja koja stoje između vas i onoga što želite.

“Majstorstvo samokontrole misli i osjećaja je vaše najveće dostignuće” – Neville Goddard